Hydratace a ochlazení psa v létě

Jak ochladit a hydratovat psa v létě?

Léto znamená spoustu společných venkovních dobrodružství, ale horké dny mohou být pro naše psy pořádná výzva. Přinášíme vám proto pár tipů, jak se postarat o to, aby váš pes zůstal v pohodě a plný energie i během těch největších veder.

pexels-andreas-schnabl-1775843-19723415

VODA, VODA A JEŠTĚ JEDNOU VODA

Je jasné, že voda je základ. Dopřejte svému psovi neustálý přístup k čerstvé vodě. A co takhle přidat pár kostek ledu? Nejenže udrží vodu déle chladnou, ale pes si s nimi může i hrát viz naše štěně huskyho. Ideální kombinace zábavy a hydratace!

CHLADICÍ POMŮCKY

Na trhu existuje nespočet chladících pomůcek. Chladicí podložky, hračky a další chladicí pomůcky jsou přesně to, co váš pes potřebuje během parných dnů. Stačí chladicí podložku položit na jeho oblíbené místo a sledovat, jak se uvelebuje s úsměvem na tváři (spíše s vyplazeným jazykem, viďte). Pokud váš pes nerad leží na něčem, ze začátku pro něj možná nepříjemném, zkuste sehnat chladící hračku, kterou napustíte čistou vodou, necháte vychladit v mrazáku. A JE TO!

.
.

OSVĚŽENÍ VODOU? JASNĚ, ALE POMALU!

Rychlé ponoření do ledové vody? To raději ne! Při ochlazování psa je důležité jít na to s rozvahou. Začněte s mokrým ručníkem na tlapkách a břichu – to jsou místa, kde se hromadí nejvíce tepla. Pokud máte zahradu, malý bazének je pro psí radovánky ideální. My jej máme na terase, oba naši psi a jejich psí kamarádi doporučují!

STÍN, STÍN A JEŠTĚ JEDNOU STÍN

Nenechte svého psa zbytečně trpět na sluníčku. I když víme, že vyhřívání na sluníčku (vitamín D) psi milují. Ať už doma nebo venku, vždy zajistěte dostatek stínu.

doggo stin

A pokud vyrážíte na procházku, zvolte ranní nebo večerní hodiny, kdy jsou teploty příjemnější. Horký asfalt? To je noční můra každé psí tlapky, tak nezapomeňte na ochranné botičky např. od značky  Non-stop Dogwear

.
.
.

DEJTE SI POZOR NA DEHYDRATACI

Psi neumí říct, že jsou dehydratovaní, ale jejich tělo to ukáže. Zrychlený dech, nadměrné slinění nebo únava jsou varovné signály. Když to u svého psa zpozorujete, dejte mu pauzu a pořádně ho napojte. Pokud váš pes nerad často pije, doporučujeme pro napájení psů např. prášek od MAMUT drink nebo domácí vývar!

.
.

Jestliže však máte pochybnosti, rozhodně navštivte veterináře.

Horkých dní ještě letos bude, proto buďte vždy připraveni!