Bezpečnost psa při večerních procházkách

S příchodem podzimu a rychle se zkracujícími dny je bezpečnost vašeho psa během procházek stále důležitější. Ať už se chystáte na ranní procházku v mlze, nebo se vám odpoledne procházka trochu protáhne, správné vybavení je klíčem k tomu, aby váš pes byl viditelný a v bezpečí. V tomto článku se podíváme na několik tipů a produktů, které vám pomohou udržet vašeho psa v bezpečí.

VIDITELNOST NA PRVNÍM MÍSTĚ

Jedním z nejjednodušších a zároveň nejefektivnějších způsobů, jak zvýšit bezpečnost vašeho psa za snížené viditelnosti, je použití světelných doplňků. Skvělým pomocníkem je například LED světlo Orbiloc. Toto světlo je navrženo speciálně pro psy a snadno se připevní na obojek nebo postroj. Díky jeho vysoké svítivosti budete vy i váš pes viditelní na vzdálenost až 5 km, což výrazně snižuje riziko nehody, ať už se pohybujete v městském prostředí nebo v přírodě. 

 

Navíc je světlo Orbiloc odolné vůči vodě i nárazům, takže se nemusíte bát, že by vám přestalo sloužit při prvním dešti nebo náročnější túře. Vybírat můžete z několika barevných variant, které vám umožní přizpůsobit vzhled nejen funkcionalitě, ale i stylu vašeho psa. Využití světla Orbiloc je víceúčelové, světlo můžete umístit např. na kolo.

PROTECTOR VESTY: BEZPEČNOST A VIDITELNOST NA KAŽDÉM KROKU

Při procházkách v lese, na horách nebo v jiných venkovních oblastech je nezbytné, aby váš pes byl nejen viditelný, ale také chráněný před možnými zraněními. Protector vesta Non-stop Dogwear je perfektní volbou pro aktivní psy, kteří tráví hodně času venku. Spojuje vysokou viditelnost s odolnými materiály, které poskytují ochranu proti trním, větvím a dalším překážkám v přírodě.

 

Reflexní barvy zajistí, že váš pes bude dobře vidět jak za denního světla, tak při šeru nebo v noci. Ochranné vesty nejen zvyšují bezpečnost, ale také umožňují vašemu psovi volný pohyb bez rizika zranění, což je důležité při volném pohybu mezi cyklisty, běžci nebo v lese.

OCHRANA TLAPEK

Nejen viditelnost a ochranné vesty jsou důležité, ale také péče o tlapky vašeho psa. Během podzimních a zimních měsíců mohou tlapky trpět na nerovném terénu, ostrých kamenech nebo ledových cestách. Botičky Non-stop Dogwear poskytují potřebnou ochranu a zároveň pohodlí při chůzi po různých površích. Tlapky vašeho psa tak zůstanou v bezpečí a bez zranění. S ohledem na využití můžete zvolit botičky z lehčího nebo pevnějšího materiálu.

.
.
.

Pro ochranu tlapek mimo procházky se skvěle hodí také mast na tlapky Paw care. Tyto mastičky vytvářejí ochrannou vrstvu, která brání popraskání a vysušení kůže, a zároveň chrání tlapky před solí na cestách v zimních měsících. Masti na tlapky jsou ideální prevencí proti drobným poraněním, která mohou vzniknout při chůzi po nerovném nebo extrémním terénu. Stačí je aplikovat před a po procházce, aby byly tlapky vašeho psa stále v kondici.

NEZAPOMEŇTE NA LÉKÁRNIČKU PRO PSY

Pokud se svým psem rádi vyrážíte na výlety do přírody, je dobré mít u sebe také lékárničku pro psy.

Ta by měla obsahovat základní pomůcky pro ošetření drobných poranění, jako jsou obvazy, dezinfekce, nůžky a pinzeta. Nikdy nevíte, kdy se vám bude hodit rychlá pomoc, a lékárnička vám může v mnoha situacích ušetřit čas i starosti. Lékárnička je nezbytná pro všechny, kdo chtějí být připraveni na každou situaci během výletů či dovolené.